Ads 468x60px

Wednesday, December 14, 2016

GUA TEMPURUNG, GOPENG PERAK

Gua Tempurung ialah sebuah gua batu kapur yang terletak di Gopeng, Perak, Namanya diambil sempena bentuknya seperti tempurung kelapa. Panjang gua ini mencapai 1.9 km dan dipercayai telah wujud sejak 8000 SM lagi. Gua Tempurung terdiri daripada lima kubah besar yang silingnya menyerupai tempurung kelapa, dengan setiap kubah mempunyai bentuk stalagmit dan stalaktit yang berbeza. Gua Tempurung merupakan salah satu gua batu kapur terbesar di Semenanjung Malaysia. (wikepedia)

Last week kami berpeluang "caving" ke gua tempurung. Tempat nya tak susah nak pergi sbb banyak papan tanda tunjuk arah. Apa yg menarik kat sini...

Tuesday, December 13, 2016

BUKIT BATU PUTIH, PORT DICKSON

Isnin lepas, kami 1 family join  konservasi Bukit Batu Putih, Tanjung Tuan, Port Dickson membersihkan kawasan hutan & pantai di sana.. best jgklah sbb dapat join sama-sama dgn kawan2 yg kita tak kenal gotong royong membersihkan kawasan pantai.. dapat dedahkan anak-anak dgn penjagaan alam sekitar.. actually, sememangnya minggu tu mmg ada plan nak hiking bukit batu putih..pastu ade plak program mcm tu, so kami join skali lah..

Bagi sesiapa nak datang sini, mudah je jalannya.. ikut jer papan tanda PNB Ilham Resort Port Dickson sbb jln masuk nak naik bukit batu putih sebelah PNB je.. parking pun senang..tapi masa ni ramai giler org sbb cuti 3 hari, resort ramai org, bukit pun ramai org..

                             PNB Ilham Resort

Friday, September 2, 2016

DROPSHIP WANTED!!

Assalamualaikum & salam sejahtera semua 

Anda minat berniaga tapi tak de modal
atau
Anda takut rugi
atau
Anda nk cari side income sendiri 
atau 
Saje saje nak tambah duit poket anda 

Thursday, October 1, 2015

Thursday, April 2, 2015

JADI PRIHATIN & JADI BERTANGGUNG JAWAB






Semalam balik sekolah, Adlina bercerita tentang seorang kawannya yg hilang sejak balik dr aktiviti sekolah... terkejut, seram & hampir menggigil seluruh badan....

Monday, January 27, 2014

GURU vs MURID


 Hanya pandangan saya, maaf jika ada yang terasa

Oh! laporan berita sabtu lepas mengejutkan... terpapar di kaca tv berita tentang murid skolah disuruh makan rumput olh gurunya akibat tak siapkan keje skolah...memang tak munasabah...dan blh dikatakan suatu tindakan yang melampau...glamer jadinya sekolah tu..siap amik gamba & nama skolah lagi...

Thursday, January 23, 2014

NASI KUKUS AYAM PANGGANG COWBOY, PORT DICKSON

Lepas kami beredar dari Glory Beach Resort kami terus singgah di kedai Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy...sebenarnya tauke kedai ni adalah kawan sekolah saya..dari sekolah rendah hingga skolah menengah kami skolah bersama sama...Happy nya, dah lah lama tak jumpa...
Konsep kedai yang amat menarik, ala ala cowboy gitu...ada stage utk sesiapa shj yg punya bakat terpendam utk diluahkan, siap ada alat-alat muzik, ada replika motosikal, patung-patung cowbow..ada sudut utk bergambar....memang cantik & unik...
Yang paling best tentulah ayamnya..ayam nya di panggang...bila nak makan, dimakan dengan nasi kukus, sup, sosnya marvelous..mmg sedap bangat deh...& juga air tembikar...harga tak tahu sbb time ni dia yang belanja hehe...tapi rata-rata penduduk di pd ni kata, kedai ni yang paling unik skali..yg lain lebih kurang sama je..


 

Popular Posts